Inici de temporada d'incendis forestals

És conegut que del 15 de març al 15 d’octubre no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització de la Generalitat de Catalunya. Aquestes dates són històricament les dedicades a la prevenció i extinció d’incendis forestals, però que degut a la sequera acumulada al territori, enguany hem tingut ensurts en ple hivern que ens fan témer que el panorama d’incendis forestals durant l’estiu, pugui ser intens.

Les ADFs i Bombers de la Generalitat, han sufocat varis conats i incendis al Penedès, del que destacarem el del passat 18 de juny a Olivella i al cap d’uns dies a Sant Pere de Ribes, que van cremar 161 i 23 hectàrees del Parc Natural del Garraf, i que segons les últimes informacions haurien estat provocats.

Uns dies abans, el 2 de juny, també va haver un ensurt al terme municipal d’Olèrdola, on l’incendi fortuït d’un vehicle a l’Arboçar, va cremar 1,3ha de massa forestal.

La nostra entitat va ser present als incendis d’Olèrdola i Olivella, destinant varis efectius i sobretot a Olivella, on van caldre relleus amb el desplaçament de camió i varis vehicles.

En el conjunt de Catalunya, la situació d’incendis forestals està sent molt complicada, amb varis incendis de grans dimensions i encarem la possibilitat de què Bombers hagin d’afrontar situacions de simultaneïtat de grans incendis, pel que Agents Rurals ja ha començat a tancar accessos a massissos amb Alt Risc d’incendi. En aquest sentit, volem recordar a la ciutadania que per desplaçar-se al medi natural és recomanable consultar el web d’Agents Rurals sobre el Mapa Pla Alfa, on es dóna informació diària de la situació dels nostres boscos.