GUANYEM ELS PREMIS DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS PER ADFs DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA!

La creació de l’Escola del foc de Catalunya a Cal Gallina, a Vilafranca del Penedès, presentat per l’ADF La Carrerada, guanya el Premi Jordi Peix i Massip per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per la prevenció dels incendis forestals, que organitza la Diputació de Barcelona per a les ADFs de la província.

El passat 21 de novembre, el diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín, va lliurar el premi dotat en 11.000€, en una gala telemàtica al president de l’ADF, Miquel Medialdea.

El projecte presentat, consisteix en desenvolupar al municipi de Vilafranca del Penedès, una aula d’educació ambiental al voltant de la divulgació de la problemàtica dels incendis forestals i el canvi climàtic. Aquest projecte inclou diferents actuacions a portar a terme en un espai anomenat de Cal Gallina, situat al pati d’illa interior tocant a l’Edifici de l’Enològica. Entre altres, es crearà un Viver Forestal per a produir planter per les plantacions populars organitzades per l’ADF i la resta d’entitats del municipi i comarca que no tinguin recursos. Es renaturalitzarà l’espai i es museïtzarà, per tal de crear un itinerari didàctic al voltant de la problemàtica del foc i canvi climàtic, adaptat per l’alumnat de les escoles.

Podeu tornar a veure la gala aquí: